"Ramazan Esintileri" Etkinliğinde Öğrencilerimiz de Yer Aldı

Amasya Müftülüğünün Ramazan akşamlarını daha verimli hale getirmek için düzenlediği  'Ramazan Esintileri' programı her akşam konusunda uzman bir konukla devam ediyor.

'Ramazan Esintileri' programı kapsamında her akşam düzenlenen toplantılarda toplumu ilgilendiren konular, konuk edilen profesyonel kişiler tarafından masaya yatırılıyor. Toplumsal konular hakkında bilgi edinilirken Ramazan akşamları da verimli geçirilmiş oluyor. Her akşam teravih namazının ardından Diyanet Kitap Kafe'de düzenlenen bu özel programda her akşam farklı konuklar ağırlanıyor. 'Ramazan Esintileri' programının bu sefer konuğu, Amasya Valisi Yılmaz Doruk'un eşi Meral Doruk oldu. Meral Doruk, “Ramazan Esintileri” programı kapsamında “Şiir ve Edebiyat Söyleşisi'nde” bulundu. Sultan 2. Bayezid Cami'nde gerçekleşen etkinlik, şehrin edebiyat ve kültür hayatına renk kattı. Meral Doruk'un konuşmacı olarak yer aldığı etkinlik, Ramazan ayının manevi atmosferini şiir ve edebiyatla buluşturdu. Katılımcılar, Diyanet Kitap Kafe'nin manevi atmosferinde bir araya gelerek, Ramazan'a özgü şiirler ve edebi sohbetler eşliğinde keyifli bir zaman geçirdiler. Etkinliğe okulumuz öğrencileri de Kur'an-ı Kerim tilaveti, dualar ve ilahi dinletisi ile katılım sağladılar. Öğrencilerin güçlü sesleriyle seslendirdikleri ilahiler, katılımcılara manevi bir atmosfer yaşattı. Meral Doruk, katılımcılara söyleşinin yanı sıra kendi şiirlerini de seslendirerek etkinliğe katkıda bulundu. Edebiyat ve şiir tutkunlarının ilgiyle takip ettiği bu özel etkinlik, Amasya'nın kültürel çeşitliliğini ve bir araya gelme kültürünü yansıtan önemli bir platform oldu.

Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimiz Esma Coşkun, Cevriye Oğuz ve Mutlu Bakar'a teşekkür deriz.

29.03.2024 117

29-03-202429-03-202429-03-202429-03-202429-03-202429-03-202429-03-2024